Zonnebrillen 2014

De nieuwste zonnebrillen 2014. Waarom je een zonnebril zou moeten dragen. Een zonnebril staat leuk, het is een modeaccessoire, maar wat belangrijker is, het beschermt je ogen tegen schadelijke UV straling. Dat laatste zou eigenlijk altijd de reden moeten zijn een zonnebril aan te schaffen. Maar nog te vaak kiezen mensen voor een goedkope zonnebril van vijf euro op de markt.

Een zonnebril zet je op omdat de zon niet enkel je huid en haar beschadigt, maar ook je ogen. De nieuwste collectie zonnebrillen 2014 biedt bescherming tegen beschadiging van de ultraviolette straling en dat zou de enige reden moeten zijn om een zonnebril te dragen. Je ogen zijn de vensters naar de wereld en deze complexe, gevoelige lichaamsdelen hebben alle bescherming nodig die ze kunnen krijgen. UV stralen zijn namelijk altijd aanwezig, ook als de zon niet schijnt. De merkzonnebrillen uit de collectie 2014 van Smartbuyglasses (o.a. Ray Ban, Serengeti, Tom Ford, Carrera, Gucci, Iceberg en Tommy Hilfiger) houden deze straling voor bijna 100 procent tegen. Je ogen blijven daardoor gezond.

Merkzonnebril op sterkte
zonnebrillen 2014Een pet kan tot vijftig procent van het zonlicht tegenhouden, maar dit is niet voldoende. Dit is dan ook een eerste reden waarom een zonnebril op sterkte dragen noodzakelijk is wanneer je in de zon loopt. Een tweede reden is dat je ogen bescherming nodig hebben tegen het blauwe en violette licht van de zon. Een overmatige blootstelling veroorzaakt netvliesslijtage, waarbij je zicht in het midden van je gezichtsveld verdwijnt. Wie gevoelig is voor de zon, loopt extra kans.

Collectie zonnebrillen 2014

Een zonnebril maakt het kijken in de zon ook veel comfortabeler en beter. Je ogen worden dan niet gehinderd door het felle licht, waardoor je alles rondom je goed kan waarnemen. Draag een zonnebril dus altijd buitenshuis als de zon schijnt, of je nu werkt, rijdt, sport, wandelt, in de zon ligt of boodschappen doet. Zet ook kinderen een zonnebril op.

Tips voor het kopen van een goede zonnebril
De tint in de zonnebril moet overal even sterk zijn. Kies je toch voor een graduele tint, zorg er dan voor dat de glazen lichter worden van boven naar beneden. Kies je een bril om te rijden, kies dan voor een grijze tint, daarmee zijn verkeerslichten te zien.

De nieuwste zonnebrillen 2014 collectie.
Koop geen zonnebril waarvan de glazen het beeld vervormen, doen golven of bewegen. Dit kan je simpel testen door de zonnebril vast te houden en op armlengte voor je te houden. Kijk door de glazen terwijl je je arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet rechtlijnig zijn en mag niet vervormen.