welke telefoon voor een kind

Tips voor het aanschaffen van een telefoon voor een kind

i phone6Een mobiele telefoon is helaas niet goedkoop. Naast de aanschaf heb je natuurlijk ook nog de maandelijkse kosten voor de mobiele telefoon. Wanneer je kind voor het eerst toe is aan een telefoon, wil je daarom uiteraard zoveel mogelijk de kosten drukken waar mogelijk. Dit kan je op verschillende manier doen, de beste opties bespreken we in dit artikel!

Prepaid

Een manier om de kosten in de hand te houden, is door een prepaid simkaart aan te schaffen. Met een prepaid simkaart kan je namelijk alleen verbruiken wat je zelf op voorhand hebt gekocht, geen kosten achteraf dus. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je kosten gaat maken doordat je kind bijvoorbeeld bepaalde applicaties download. Een nadeel van prepaid is dat het verbruik relatief duur is. Je betaalt meer per MB en belminuten in vergelijking tot een abonnement.

Sim Only

Wanneer je kind de telefoon intensiever gaat gebruiken, is het verstandig om na te denken over een abonnement. Dit zal dan uiteindelijk goedkoper zijn. Wanneer je zelf al in het bezit bent van een telefoon, kan je een sim only abonnement afsluiten. Doordat er geen telefoon bij het abonnement wordt geleverd, zal je maandelijks een stuk minder betalen. Door het vergelijken van sim only abonnementen van verschillende providers, kan je de beste deal vinden.

Gebruikte telefoon

Voor de aanschaf van een telefoon kan je een gebruikte telefoon kopen. Je betaalt dan veel minder voor je toestel, maar het risico op een defect is wel veel groter. Een andere optie is het aanschaffen van een refurbished telefoon. Zo’n telefoon is opgebouw uit verschillende nog goed werkende gebruikte onderdelen. Een dergelijke telefoon wordt geheel nagekeken en je krijgt zelfs garantie bij een refurbished telefoon.