Welk iPhone 5 hoesje kiezen?

Welk iPhone 5 hoesje past het best bij jouw toestel?Met de iPhone 5 heeft Apple voor het eerst drie verschillende modellen op de markt gebracht, namelijk de gewone iPhone 5, de 5S en de 5C. Elk model heeft zo zijn eigen voordelen. De iPhone 5 is de normale variant die aansluit op de vorige edities van de iPhone collectie.

iPhone 5 hoesjesDaarentegen is de iPhone 5S de krachtigste van de modellen en is de 5C verkrijgbaar in allerlei kleurtjes.  Wellicht wist je al dat er verschillen zaten tussen de modellen, maar wist je niet dat er ook verschillen zitten tussen de iPhone 5 hoesjes.  Elke variant heeft namelijk zijn eigen collectie aan iPhone hoesjes. Welke verschillen zijn dat en hoe kom je er nou achter welk hoesje bij jouw toestel past?

Is elk iPhone 5 hoesje geschikt voor jouw toestel?

Het is niet zo vreemd dat je altijd had gedacht dat elk iPhone 5 hoesje geschikt was voor één van de modellen. Toch is dat niet zo, want er zitten wel degelijk verschillen tussen. Het zijn niet alleen de kleuren en materialen die verschillen van elkaar, maar ook de afmetingen zijn anders.  De iPhone 5 en 5S zijn namelijk  123,8 mm lang, 58,6, breed en 7,6 mm dik. De iPhone 5C heeft andere afmetingen, namelijk  124,4 mm lang, 59,2mm breed en 8,97 mm dik.

Dat betekent dus dat de iPhone 5C iets groter, breder en langer is ten opzichte van de andere modellen.  Deze verschillen zijn ook verwerkt in de hoesjes. Niet elk hoesje is dus geschikt voor jouw toestel. Indien je in het bezit bent van een iPhone 5, 5S, 5C en nog geen hoesje hebt, moet je dus goed naar de afmetingen kijken en proberen of jouw iPhone erin past.

Kies het juiste iPhone 5 hoesje

Nu je weet dat er verschillen zitten tussen de drie modellen, wordt het tijd dat je het juiste hoesje gaat kiezen voor jouw iPhone 5. Tussen de iPhone 5 en 5S zitten er ook verschillen qua hoesjes. Tegenwoordig kunnen veel hoesjes om deze twee modellen, omdat ze dezelfde afmetingen bevatten.

Voorheen kon dat nog niet, omdat de camera op een andere positie zat en dus niet elk hoesje geschikt was. Gelukkig worden iPhone 5 hoesjes nu zo gemaakt dat ze passen om beide modellen. Kies dus een geschikt iPhone 5 hoesje en beleef er nog jaren plezier van.