Welk gazon kun je het beste kiezen?

Je bent er eindelijk overuit je kiest namelijk voor een mooi gazon in je tuin. Dan heb je de knoop doorgehakt om voor gras te kiezen in plaats van bijvoorbeeld tegels, maar dan ben je er jammer genoeg nog niet. Je moet namelijk ook nog de keuze maken van het soort gras. Er komen weer tal van vragen in je hoofd op. Voor welk doeleinde gebruik ik het gras? Wat is het verschil tussen alle grassoorten? Geen paniek. Dit artikel gaat je een handje helpen in de juiste keuze van het juiste gras.

Soorten gras
graszoden
Je zou zeggen dat gras gewoon gras is, maar er zijn wel degelijk verschillen. Als je naar een gemiddeld grasveld kijkt zul je dat misschien niet zeggen, maar het is echt zo. Als je gaat zoeken naar aanbieders van graszaad of graszoden zul je zien dat er diverse soorten worden verkocht. In Nederland wordt er meestal gesproken over siergazon, schaduwgazon, speelgazon en het sportgazon.

Zoals de naam het al zegt is het gras voor een siergazon voor de sier. Dit betekent dat het gras minder kan hebben dan gras dat intensief gebruikt wordt door er bijvoorbeeld op te spelen en te lopen. Er wordt dan ook nauwelijks gelopen over siergras. Dit gazon groeit over het algemeen wat langzamer dan andere soorten gras. Een speelgazon is daarentegen uitstekend om op te spelen en daar kan ook vaak overheen gelopen worden.

Een siergazon en speelgazon zijn de meest gekozen soorten gazon voor een tuin. Een sportgazon zie je niet veel terug bij tuinen, maar mocht je een grote tuin en de ruimte hebben en intensief willen sporten dan is een sportgazon zeker een mogelijkheid. Dit gras heeft namelijk een hoog herstelvermogen doordat het intensief gebruikt kan worden. Het is ook goed om rekening te houden met het aantal zonuren in je tuin. Heb je meer schaduwmomenten? Dan is het goed om te kiezen voor schaduwgazon. Deze soort gras groeit namelijk goed met minder zonlicht.

Meer informatie over gras
Wil je meer informatie over gras? Of heb je nog vragen? Zoals hoe zorg je ervoor dat je gras groen blijft en hoe vaak moet het gras water krijgen, niet te vergeten het maaien. Neem dan contact op met bijvoorbeeld Graszodenkopen. Ben je er al over uit welk gras geschikt is voor jouw tuin en wil je direct online bestellen? Dan kan dat uiteraard ook direct hier via de site.