Vakantie in Denemarken

Het schiereiland Jutland vormt het grootste gedeelte van Denemarken en heeft een erg gevarieerd landschap. Jutland is dan ook erg geschikt voor een vakantie in Denemarken vol met cultuur en natuurschoon.

Oost-Jutland
In het oostelijke gebied van Jutland vind men een veelzijdigheid aan landschap, zo heeft Oost-Jutland vele zandstranden en interessante attracties. Tevens is de tweede stad van Denemarken, genaamd Arhus, hier gevestigd. Een bezoek aan dit gedeelte van Denemarken kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan het openluchtmuseum ‘Den Gamble By’ waarbij een beeld wordt geschept van het oude Denemarken. Het Djursland gebied, wat teven de neus van Denemarken genoemd word, is uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen.
Zuid-Jutland
Dit gebied van Denemarken wordt beschouwd als het Deense fjordenstreek. Aan de fjorden liggen zeer boeiende steden als Aarbenraa, Horsens, Sonderborg, Kolding en Haderslev. Hier zijn niet alleen vele bezienswaardigheden maar ook watersporters zijn hier op de juiste plaats. Daarbij is het glooiende landschap ook zeer geschikt voor fietsers.

West-Jutland
West-Jutland is vooral bekend om Legoland, het familiepark in Billund dat bestaat uit meer dan 50 miljoen legosteentjes. Daarnaast is deze streek ook prima voor een gezinsvakantie, waar men kan genieten van een 250 km lange kustlijn en de beste viswateren. Ook zijn er tal van andere attracties en musea die kenmerkend zijn voor West-Jutland.

Noord-Jutland
Deze mooie streek rond de Limfjord is vooral geliefd door watersporters en voor wie van ruimte houdt tijdens een vakantie in Denemarken,is hier ook op de juiste plaats. Brede zandstranden en bijzondere bezienswaardigheden kenmerken Noord-Jutland.