Tuinlampen

Ideeën voor tuinlampen, welke moet je kiezen.

Het plaatsen van tuinlampen kan bij elk ontwerp dat de huiseigenaar wil. Er zijn veel verschillende ideeën voor tuinlampen, ontwerpen om buiten een uitgebreide leefruimte te creëren en ontwerpen die voor meer veiligheid en beveiliging moeten zorgen. Andere ontwerpen combineren beide ideeën tot een veilige, warme buiten leefruimte voor ontspanning of om gewoon in de vroege windstille avonduren te kunnen genieten.

Tuinlampen kiezen.

solar tuinlampenSolar tuinlampen zijn een idee voor tuinverlichting met het extra voordeel van besparen van elektriciteit en goed aansluit bij de grote druk van “groen” en milieubewust. Solar tuinlampen geven de huiseigenaar de mogelijkheid om de installatie te doen zonder hulp van een elektricien, en toch verzekerd zijn van voldoende licht en een mooie aanblik.

Solar tuinlampen zijn veelal verkrijgbaar in hetzelfde design als de traditionele elektrische verlichting waaronder functionele tuinlampen voor de verlichting van paden en sfeerverlichting voor het tot leven brengen van het landschap. Er is ook solar buitenverlichting die in struiken en bomen kan worden gehangen om, wanneer de zon onder is, ze tot leven te brengen.

Waterpartijen zien er veel beter uit met tuinlampen. Er is verlichting voor zowel in het water als langs het water om de waterpartijen beter in de tuin tot hun recht te laten komen. Zwembaden en vijvers kunnen worden uitgerust met gekleurde onderwater lampjes die de schaduw over en onder het water laten dansen. Fonteinen kunnen worden geaccentueerd met spots of juist verborgen lampen die het licht weerkaatsen, waardoor ze in de duisternis opvallen.

Als veiligheid en beveiliging de belangrijkste zorg zijn dan moet u, naast de tuinlampen langs de paden, in de donkere hoeken van de tuin zorgen voor tuinlampen met bewegingsmelders, zodat indringers het gebied zullen mijden. Tuinlampen kunnen worden gebruikt om opritten en wandelpaden in de tuin te markeren. Dit soort tuinlampen kunnen variëren van subtiele verlichting op de grond tot om de paar meter tuinlampen op een paal om comfortabel het huis te kunnen bereiken.

Ideeën voor tuinlampen worden alleen beperkt door de fantasie van de tuinarchitect of huiseigenaar. Kiest u voor een plan om bepaalde plekken in de tuin te accentueren of vindt u een gevoel van veiligheid belangrijker.