Tips om het optimale uit je trainingen te halen

creatine-bijwerkingen-1Als sporter wil je het maximale uit je trainingen halen, je wilt immers niet je inspanningen gedeeltelijk verloren gaan. Maar wat kan je doen om zo effectief mogelijk te trainen? En welke producten heb je hiervoor nodig? Jouw doel van het sporten bepaalt hoe je het moet aanpakken. In dit artikel geven we je enkele tips!

Spiermassa opbouwen

Om spiermassa op te bouwen is het heel belangrijk om op je voeding te letten. Door de juiste voeding tot je te nemen, wordt energie omgezet in spiermassa. Belangrijke voedingsstoffen hierbij zijn koolhydraten en eiwitten. Koolhydraten zijn het belangrijkst voor de toevoer van energie, eiwitten voor een beter spierherstel. Daarnaast kan je ook voedingssuplementen tot je nemen om dit te bevorderen.

Bijvoorbeeld aminozuren in de vorm van BCAA zorgen ervoor dat je lichaam geen spiermassa zal afbreken om aan de benodigde stoffen te komen. Dit kan je kopen in de vorm van BCAA poeder of pillen. Qua trainen is het belangrijk dat je het trainen van bepaalde spiergroepen veel herhaald en op de juiste momenten rust pakt. Ga hiervoor langs een specialist om een trainingsschema te laten opstellen.

Afvallen

SONY DSC

SONY DSC

Wanneer je wilt afvallen dien je op een andere manier te werk te gaan. Hier is het juist zaak om producten te eten die je lichaam makkelijk kan verteren. Denk hierbij aan rijst, kip en fruit. Het aantal koolhydraten dien je juist te minimaliseren.

Wanneer je gaat trainen, is het verstandig om je te concentreren op grote spieren zoals je bovenbenen. Doordat je grote spieren traint, zet je de rest van je lichaam ook aan het werk. Ook hier kan je het effect versnellen door de juiste supplementen en voedingsmiddelen. Zo kan je een eiwitshake nemen als vervanging voor een maaltijd.