Tafelbladen

Tafelbladen bepalen de sfeer van je interieur je zal nu misschien denken hoezo? Nou eigenlijk heel eenvoudig,tafels hebben vaak een prominente plaats in de woonruimte,en zo bepalen ze ook vaak de sfeer van die ruimte.De meeste mensen hebben een eettafel, keukentafel of salontafel in hun huis staan en soms wordt er ook nog een bijzettafel gebruikt.

tafelbladenAls je dan op zoek bent naar een nieuwe tafel bij b.v je loungeset aanbieding dan is het van belang om te kijken welke tafelbladen aan jou wensen voldoen.De keuze is namelijk enorm en er zijn zoveel verschillende materialen en soorten.

Dat je het beste een lijstje kunt maken.Om je alvast een beetje te helpen in de keuze naar materialen en soorten tafelbladen, beschrijven we hier op deze pagina de meest gebruikte materialen.De meeste tafels die verkocht worden hebben bladen van hout waarbij vuren, eiken, beuken,grenen,esdoorn,noten of mahonie de meest voorkomende hout soorten zijn.Daarnaast zie je veel tafels waarvan de bovenkant is gemaakt van glas of kunststof soorten.

Houten Tafelbladen.

Houten TafelbladenDe meeste mensen kiezen voor de warme en luxueuze uitstraling van houten bladen.En dat is ook wel logisch want hout kun je gemakkelijk herstellen als het tafelblad na vele jaren gebruikers sporen vertoond.Opnieuw schuren en lakken is met de meeste houtsoorten geen enkel probleem,en zo ziet de tafel er weer als nieuw uit. In tegenstelling tot glas en kunststof want als hier krassen op zitten zijn deze moeilijker te verwijderen.

Daarnaast zijn houten bladen te combineren met elk type (onderstel) b.v roestvrijstalen poten of een gietijzeren onderstel voor een landelijke uitstraling. Ben je een handige hobbyist dan kun je ook zelf een tafel samenstellen bij de meeste bouwmarkten zijn houten tafelbladen te koop,maar er zijn ook bedrijven waar je tafelbladen op maat kunt bestellen.Bij deze bedrijven kun je een houten tafelblad naar je eigen wensen en specificaties laten maken. Of je nu de keuze maakt uit een massief ogend luxueus tafelblad met bijvoorbeeld een specifieke randafwerking of kiest voor een standaard blad met hout maak je een prachtige eettafel,salontafel of bijzettafel die mooi bij je overige meubels past.

Glazen Tafelbladen.

Glazen tafelbladenNaast hout voor een tafelblad is ook glas al jaren een veel gebruikt materiaal.En vandaag de dag zijn glazen tafelbladen in allerlei uitvoeringen en maatvoeringen te koop.Wanneer je een (moderne) strakke uitstraling wilt geven aan je leef of werkruimte dan is een glazen tafel een prima keuze.

 

Natuurlijk is de keuze in houtsoorten een stuk groter,maar ook bij glas heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen.Zo zijn er eettafels en salontafels te koop met tafelbladen gemaakt van gekeurd of helder glas.En deze zijn beschikbaar in verschillende diktes en randafwerkingen. Alle glazen tafels zijn gemaakt krasvast en oersterk (veiligheid) glas.Mocht onverhoopt dit glas breken,dan zal deze niet versplinteren maar er ontstaat alleen een scheur,zo wordt voorkomen dat je je verwond.Glasbreuk komt bij glazen bladen maar zeldzaam voor.

Conclusie : Tafelbladen kiezen.

Natuurlijk zijn er nog meer verschillende soorten materialen waar tafels van worden gemaakt zoals graniet,ijzer en kunststof.Wij hebben deze hier niet verder genoemd omdat de meeste mensen kiezen voor houten of glazen tafelbladen.