Solar verlichting

Solar verlichting is een populaire keuze voor veeleisende huiseigenaren.

Omdat ze het gemak bieden van installatie, energiebesparing en, het beste van alles, heldere, niet-verblindende verlichting dankzij de nieuwste LED-technologie.

Waarom solar verlichting kopen?

 1. Solar verlichting maakt gebruik van LED in plaats van gloeilampen of TL-lampen.
 2. Hoewel de LED’s niet vervangbaar zijn, zullen ze meestal 50.000 uur of 11,5 jaar bij 12 uur per nacht tot 17 jaar bij 8 uur per nacht meegaan.
 3. Oplaadbare batterijen gaan meestal meer dan 3 jaar mee, voordat ze moeten worden vervangen.
 4. Een volledig opgeladen batterij laat de lichten de hele nacht branden, met een gemiddelde van 10-12 uur.
 5. Geen bedrading nodig is, zodat het zeer gemakkelijk is te installeren en te onderhouden.
 6. Een grote verscheidenheid van solar verlichting is verkrijgbaar in diverse stijlen en armaturen.
 7. Solar buitenverlichting is milieuvriendelijk.

Belangrijke technische overwegingen

solar verlichting tuinLED’s van solar verlichting zijn 2 watt en produceren ongeveer 80 lumen licht. Dit is ongeveer 1/10e van de helderheid van een gewone gloeilamp. Maar, omdat LED’s een lagere stralingshoek hebben, hebben ze een hogere lichtintensiteit die het tegenovergestelde is van een gloeilamp die het licht in alle richtingen verspreidt.

LED’s produceren minder lumen dan gloeilampen of TL-verlichting. Dit maakt ze ideaal voor de meeste locaties waar buitenverlichting nodig is, zelfs voor veiligheidsverlichting. Dit betekent dat er vrijwel geen sprake is van schittering of lichthinder. Solar verlichting voldoet dus aan alle voorwaarden om een donker landschap te verlichten.

Het verschil tussen watt en lumen

Wattage meet het stroomverbruik, geen helderheid. In feite, hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte licht produceert. Omdat LED’s een laag wattage hebben, produceren ze bijna geen warmte in vergelijking met een gloeilamp, die meer warmte produceert dan licht. Lumen per watt is de standaard methode van de verlichtingsindustrie, die de omzetting van elektrische energie van het licht meet ten opzichte van de energie-efficiëntie in verlichting.

Dus, hoe hoger de lumen per watt, hoe efficiënter de lichtbron. LED’s produceren 25-60 lumen per watt in vergelijking met gloeilampen die ongeveer 15 lumen per watt genereren, terwijl spaarlampen ongeveer 50 lumen per watt produceren.
LED-technologie ontwikkelt zich in een snel tempo. De lichtopbrengst van LED-verlichting is in de afgelopen 2 jaar bijna verdubbeld.

De verschillen tussen laagspanning en hoogspanning

Sommige mensen vragen zich nog steeds af of zij moeten kiezen voor laagspanning of hoogspanning buitenverlichting. Wanneer u kiest voor solar verlichting, kiest u voor laagspanning buitenverlichting. De redenen om te kiezen voor laagspanning zijn inderdaad overtuigend.

 • Minder duur om te installeren en te onderhouden
 • Makkelijker te installeren
 • Veiliger dan hoogspanning, u kunt niet geëlektrocuteerd worden door 12 volt verlichting, vooral in natte omstandigheden buitenshuis
 • Meestal geen lichthinder en verblinding vanwege lagere wattage/lumen

Bovendien biedt hoogspanning verlichting geen variatie in bundelspreiding. Een 120 volt hoogspanning licht creëert grote hoeveelheden lichthinder en verblinding. Aan de andere kant biedt een 12 volt lampje een breed spectrum, het creëert een nauwkeurige oplossing voor uw verlichtingsbehoeften, van een zeer smalle bundel (minder dan 8 graden) tot een zeer wijde spreiding (60 graden of meer).

Gebruik solar verlichting

solar verlichtingTegenwoordig is er een goedkope, milieuvriendelijke solar verlichting voor alle buitenverlichting, zoals voor het tuinpad, beveiligingsspots, accentverlichting en sfeerverlichting. In feite kunt u solar verlichting voor nagenoeg alle buitenverlichting toepassen, zelfs straatverlichting. Als u armaturen voor buitenverlichting wilt aanschaffen, overweeg dan eerst zonne-energie.

Mensen maken steeds meer milieuvriendelijke keuzes in hun leven, en buitenverlichting is geen uitzondering. Online vindt u de perfecte buitenverlichting, die aan al uw verwachtingen voldoet!