Parasols

Tijdens warme dagen is het heerlijk om in de schaduw te kunnen zitten. In de schaduw voorkom je eventuele aantasting van je tuinmeubelen door de zon. Bij gebrek aan een terrasoverkapping of veranda kan een parasol uitkomst bieden. Een parasol beschermt tegen de felle zon en geef sfeer aan het terras!

parasolsBedenk bij de keuze voor een parasol goed over wat je precies wilt. Er zijn genoeg kleuren en materialen. Daarnaast moet de parasol groot genoeg zijn, maar moet hij ook in jouw tuin passen. Je kunt kiezen voor een ouderwetse tuinparasol, een hangende parasol of een compleet zonnedak. Ook kun je kiezen voor een volant, die de laaghangende zon weert.

Materialen parasols

Let bij de aanschaf van een parasol op het materiaal! De belangrijkste eigenschappen voor een parasoldoek zijn bescherming tegen zon en Uv-straling, de dikte van het doek, kleurvastheid, mate van ademen en het afstoten van vuil en water. Dit zijn een aantal kwalitatief goede materialen:

Polyester

Polyester is een stevig materiaal. Het wordt vaak gebruikt voor de goedkopere parasols. Polyester is een vrij dicht materiaal en beschermt dus tegen de regen. Nadeel is dat dit materiaal snel verkleurt (o.a. door de zon).

Acryl/Dralon

Veel parasoldoeken zijn gemaakt van acryl, waarvan de meeste gebruikte soort Dralon is. Acryl/Dralon beschikt over een laag die zeer goed vuil- en waterafstotend is. Het beschermt dus tegen regen en is gemakkelijk schoon te maken.

Olefin

Olefin is een materiaal dat is samengesteld uit verschillende synthetische materialen. Olefin is zeer UV-afstotend, slijt nauwelijks en is water- en vuilafstotend. Het droogt snel en schimmelt niet.

Kijk goed welk soort parasol het beste bij jouw wensen past. Met goed onderhoud gaat een kwalitatief goede parasol jaren mee!