Opgeruimd staat netjes

De voorjaarsschoonmaak wordt meestal aan het einde van het winter seizoen uitgevoerd.

Als de door eerste zonnen stralen die het huis binnen komen de kleine stofdeeltjes ziet opwaaien weet je dat het moment daar is om het hele huis eens goed onder handen te nemen. Dit gebeurde kamer voor kamer tot dat alles af is. Geen enkele kamer word overgeslagen. Ook de gordijnen worden er afgehaald om eens goed te laten wassen.

opbergkasten aanbiedingDe ramen en deuren worden open gezet zodat het lekker kan luchten. Alle vloerkleden in huis worden naar buiten gedaan om ze met de mattenklopper uit te kloppen. Zelf word er bij goed weer alle meubels naar buiten gedaan. Zodat echt de hele kamer schoon gemaakt kan worden.

Alle kasten worden geheel leeg gehaald en vanbinnen goed schoon gemaakt. Zelfs werden de kasten van de muur gehaald zodat er ook achter en onder de kast schoon gemaakt kon worden. En verstandig voor houten kasten is om ze in de boenwas te zetten.

Wat er in de kasten lag wordt nog eens goed nagekeken. Of je alles nog wel gebruikt of dat je het beter kan wegdoen. De kleding stukken worden eens goed nagekeken of ze niet te klein zijn geworden en beter weg kunnen. Maar vooral de spullen in de woonkamer. Want voor een frisse nieuwe start is het nodig dat sommige dingen eruit moeten.

Als alle opbergkasten en meubels weer schoon op hun plaats staan, is het hoog tijd om de kamerdeuren te soppen. Daarna ook de ramen en de vloeren. Hierna kunnen ook de uitgeklopte kleden weer terug op de vloer gelegd worden. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je alle kamers opnieuw kan witten. Want wit behang verliest na een jaar toch wel zijn frisse kleur. Zo zie je wel dat een voorjaarsschoonmaak meerdere dagen in beslag zal nemen. Het is een werk dat je netjes moet afhandelen. Want hierna kan je huis er weer een heel jaar tegenaan.

Natuurlijk mag dit ook wel beloond worden. Na al het weg gooien van oude spullen waar je niks meer aan hebt en het schoonmaken is het natuurlijk ook leuk om te kijken naar nieuwe dingen. Om je huis een frisse nieuwe start te geven.