Op zoek naar de beste lening

Lenen is soms noodzakelijk en soms is het ‘gewoon’ even handig. De beste lening is iets relatiefs, want wat verstaan we onder de beste lening?

Dat is iets wat u voor uzelf moet bepalen. Wat wij wel kunnen doen is u de juiste richting opsturen en u de opties en de overwegingen voorleggen die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze.

Hoe vind ik de beste lening?
De beste lening is de lening die het beste bij u past. Bepaal dus ook vooraf waarvoor u de lening gaat gebruiken. Wilt u een auto financieren, een nieuwe wasmachine of wilt u wellicht verbouwen? Voor elk van de mogelijke redenen om te lenen is er een lening die daarbij past. Gaat u een auto financieren dan is het waarschijnlijk beter om een persoonlijke lening af te sluiten. Gaat u echter verbouwen, dan is het verstandig om een doorlopend krediet af te sluiten. Hieronder leggen we het verschil tussen beide leningsvormen uit.

Wat is een persoonlijke lening?
Een persoonlijke lening is een leningsvorm waarbij u in een keer het vooraf overeengekomen bedrag op uw rekening ontvangt. Het grote voordeel van de persoonlijke lening is dat u vooraf weet waar u aan toe bent. De rente staat vast, de looptijd staat vast en daarmee dus ook het bedrag dat u maandelijks aflost. U kunt tussentijds niet éxtra aflossen en als dat wel kan dan gaat dat vaak gepaard met een boete.

Wat is een doorlopend krediet?
Een doorlopend krediet is een leningsvorm waarbij u bestedingsruimte krijgt. Dat wil zeggen dat u het geld niet in een keer op uw rekening ontvangt, u ontvangt een aparte rekening waar u tot aan het vooraf overeengekomen limiet op kunt nemen. U betaalt daarbij enkel rente over het bedrag dat u op heeft genomen. De rente staat niet vast en kan dus soms lager, maar ook hoger uitvallen. Doordat u enkel rente betaald over het opgenomen bedrag, fluctueert het bedrag dat u maandelijks aflost ook. U kunt bij een doorlopend krediet tussentijds ook kosteloos extra aflossen.

Bovenstaande leningen hebben beide zo hun charme en hun nadelen. De beste lening kiest u door te kiezen voor een leningsvorm om daar vervolgens een offerte voor aan te vragen bij diverse kredietverstrekkers. Deze offertes kunt u dan vergelijken en zo kunt u uw keuze baseren op voorkeur en op basis van uw eisen.