Macbook kopen is een verstandige keus

Niet heel lang geleden ben ik overgestapt van een windows laptop naar een mac. De reden was heel simpel, ik kreeg een hekel aan mijn windows laptop en kon het niet meer aan. De irritatie begon vaak al met het opstarten wat een jaar duurde.

Maar ook liep de laptop vaak vast doordat er weer iets wordt geüpdatet of dat er weer een virusscanner overheen moest. Al deze problemen verdwenen als sneeuw voor de zon toen ik een macbook kocht. Ik kan wel zeggen dat het voor mij persoonlijk een van de beste investeringen is die ik heb gedaan.

Het kost wat, maar je krijgt er ook veel voor terug. Werk jij nog op een windows laptop en ben jij van plan over te stappen op een Apple laptop? Lees dan mijn artikel verder. Ik zal namelijk een aantal voordelen van de mac t.o.v. een windows laptop nader toelichten.

Strak design en comfort

Persoonlijk vind ik de macbook een schitterend apparaat. Over het design is lang over nagedacht. Het oogt zeer modern en simpel. Maar een macbook is ook zeer comfortabel in gebruik. Het is namelijk licht en niet te groot. Hierdoor past hij gemakkelijk in een tas en is hij daarnaast makkelijk vervoerbaar.

Veiligheid

Een ander voordeel is dat een mac laptop ontzettend goed beveiligd is. Hierdoor heb je ook geen dure antivirussoftware meer nodig. Wat veel mensen ook niet weten is dat de meeste hackers op zoek zijn naar windows gebruikers en niet naar mac gebruikers. Dit komt omdat de meeste mensen wereldwijd op een windows computer werkt en dus zijn zowat alle virussen gemaakt voor windows systemen.

De reparatie

Ondanks dat de macbook zeer lang meegaat en bijna niet stuk te krijgen is, kan het natuurlijk gebeuren dat hij het niet meer doet. In bijna alle gevallen heeft het te maken met externe factoren. Den bijvoorbeeld aan waterschade of val schade. Mocht dit jou straks overkomen dan is het aan te raden om een expert in te schakelen voor een macbook reparatie.