Loodgieterswerk voor huis- en tuin

loodgieter-1Het werk van een loodgieter is zeer divers! Zo kan een loodgieter u helpen bij het vervangen van uw bestaande sanitair, kan een loodgieter nieuwe leidingen voor u leggen bij een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning, kan een loodgieter een waterinstallatie in de tuin installeren, enzovoorts.

Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een loodgieter uit Enschede, die ons meer kon vertellen over zijn dagelijkse werkzaamheden. Deze loodgieter heeft een ruime expertise in het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden, waardoor hij ons een goed beeld kon geven van het werk van een loodgieter.

Loodgieters verdelen hun werkzaamheden vaak over drie categorieën, namelijk: installaties, reparaties en onderhoud.

Installatiewerkzaamheden van loodgieters

Bij installatiewerkzaamheden kunt u denken aan het leggen van nieuwe leidingen, het plaatsen van een nieuwe cv-ketel, het installeren van sanitaire voorzieningen in huis, enzovoorts. Het is erg belangrijk om installatiewerkzaamheden op de juiste wijze uit te voeren, zodat de kans op complicaties minimaal is.

Complicaties komen voor in de vorm van lekkages en verstoppingen, waarbij blijvende schade aan uw woning kan ontstaan. Het vocht trekt bijvoorbeeld in muren en plafonds, wat u terugziet aan lelijke schimmelplekken. Reden genoeg om installatiewerkzaamheden door een ervaren loodgieter bij u in de buurt uit te laten voeren.

Het belang van onderhoudswerkzaamheden

Naast de installatiewerkzaamheden van een loodgieter, worden deze vakmensen ook regelmatig ingeschakeld voor reparaties en onderhoud. Wanneer u het onderhoud niet zou laten uitvoeren, zouden er na verloop van tijd complicaties kunnen ontstaan.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om al het restafval uit uw afvoer te weren, waardoor er door de jaren heen verstoppingen in de afvoer kunnen ontstaan. Ook zullen de onderdelen van de cv-ketel in huis versleten raken, waardoor u te maken krijgt met vervelende storingen. Door het onderhoud door een loodgieter bij u in de buurt uit te laten voeren, is de kans op dergelijke complicaties minimaal.

Reparaties in woningen uitvoeren

Mocht het onderhoud van de loodgieter al te laat komen, dan kunt u een loodgieter inschakelen voor het laten uitvoeren van een passende reparatie. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de kapotte onderdelen van de cv-ketel, het vervangen van een lekkend aansluitpunt tussen twee leidingsstukken, het doorspuiten van de afvoer bij een verstopping, enzovoorts. Ook hierbij geldt dat des te sneller u de hulp van een loodgieter inschakelt, des te kleiner wordt de kans op een blijvende schade aan uw woning.

Heeft u vragen over het werk van een loodgieter? Vraag de loodgieter bij u in de buurt om meer informatie.