Last minute stacaravan Frankrijk

Last minute stacaravan Frankrijk huren. Echt een strak plan: een verstokte niet-kampeerder een (last-minute) stacaravan in Frankrijk laten huren! Als er iemand is die een hekel heeft aan alles wat met tentjes en caravans te maken heeft; dan ben ik het wel. Een beetje prutsen op een primitief gasstelletje, bah. Douchen in een soort barak en een wc waar ik verder niet over uit zal weiden. . . . Maar ik moest er toch aan geloven we hebben een last minute stacaravan in Frankrijk geboekt. (met dan aan de kinderen)
Last minute stacaravan Frankrijk.

In de compleet ingerichte stacaravan, waar ik naartoe ga, is het allemaal anders zo wordt me verzekerd. Bovendien is het zó leuk voor de kinderen, ze hebben contact met leeftijdsgenootjes en je hoort ze de hele vakantie niet meer.

Stacaravan huren in Frankrijk.

last minute stacaravan FrankrijkOp weg naar ‘mijn’ vakantieverblijf in het Franse Suèvres, een dikke dertig kilometer onder Orléans, midden in het prachtige Loire gebied, krijg ik allerlei visioenen van stacaravans die hutjemutje staan, zonder enige vorm van privacy. Aangekomen op de camping draaien we het pad op waar ons verblijf staat en mijn angstbeelden worden bewaarheid een soort schelpenpad is het enige dat mij scheidt van de buren. De tuinsets naast de stacaravans staan zo opgesteld, dat je op elkaars bord kunt zien wat de pot schaft. We worden van top tot teen bekeken door de andere gasten, die al onderuit gezakt zitten met een biertje of een wijntje.

De (last minute) stacaravan die we hebben geboekt blijkt van alle gemakken voorzien. Dat valt dan alweer mee. Nee, geen chemisch porti potti of hoe zo’n ding ook mag heten, maar gewoon een normale wc! Wat een weelde! Warm en koud stromend water en een eigen douche. Zelfs de bedden zijn in de stacaravan comfortabel… Oké, ik hou op met zeuren, want wat blijkt al snel: het buitenleven biedt inderdaad grote voordelen.

Goedkope last minute stacaravan Frankrijk – De kids hebben de tijd van hun leven. Mijn kinderen (8 en 11 jaar) maken kennis met de twee van de ‘overkant’. Het zullen hun vaste vakantievriendjes blijven voor de rest van de vakantie; en inderdaad, ik heb ze de rest van deze last minute vakantie niet meer gezien. Voetballen. Badmintonnen, zwemmen, naar de speeltuin en ijsjes eten, werkelijk alles doen ze deze vakantie samen.

Frankrijk kamperen in Loiregebied.

Omdat we midden in het Loiregebied zitten, zijn tochtjes naar kastelen bijna een must. Ook langs de soms ruige rivier zelf is het goed toeven, tijdens een wandeling of een fietstocht. We vergapen ons aan de pracht en praal in de kastelen van o.a. Chambord, Blois en Chenonceau, maar een bezoek aan kasteel Cheverny blijkt vooral voor de kinderen een schot in de roos te zijn.

Na twee dagen stacaravan weten we al niet beter dan dat we onze avondeten genieten met op nog geen drie meter afstand de badmintonnende buurmeisjes. Terwijl de jeu-de-boulesballen van de overbuurjongen onder onze tafel rollen, happen wij de laatste drumsticks van onze barbecue. Het maakt me geen fluit meer uit. Het is druk, maar vooral gezellig en zo anders dan thuis,of in een hotel waar de kinderen heel vaak alleen maar bezig zijn met spelcomputer of op zichzelf zijn aangewezen.

Conclusie: Last minute Stacaravan Frankrijk – Zeker doen!

Met een opmerkelijk en onverwacht gelukzalig vakantiegevoel nemen we na een 2 weken uitgerust en hartelijk afscheid van onze knusse stacaravan, onze nieuwe vrienden én natuurlijk het prachtige vakantieland Frankrijk. Als we de Franse tolweg op draaien, bemerk ik zelfs iets van hoe geweldig ik deze kampeervakantie vond. Ik ben om…volgend jaar weer een last minute stacaravan Frankrijk.