Kersttafelkleed van Cottona

In de kerststemming komen? Koop een kersttafelkleed in stijl.

In veel huizen brand de kachel weer, en buiten wordt het langzaam maar zeker kouder. Hoewel sinterklaas nog niet eens gearriveerd is, liggen veel winkels al vol kerstspullen. Of dat cultuurbarbarisme of juist sfeerverhogend is, dat valt te betwisten, maar één ding is zeker: met het kopen van kerstaccessoires voor in huis raak je vanzelf in de kerststemming…

kerstaccessoires: guirlandes, kaarsjes en… tafelkleden!

kersttafelkleedNaast een kerstboom en een krans aan de voordeur zijn het vaak juist de kleine details in huis die jou in de kerststemming brengen. Denk aan kleine gekleurde kaarsjes her en der, of guirlandes aan het plafond. Maar het allerbelangrijkste item in de huiskamer, met de kerst? Dat is ongetwijfeld toch wel de eettafel. Immers brengen we daar onze gezellige kerstavonden door met vrienden en familie. Maar hoe kleed je je eettafel nou sfeervol aan in kerstsferen?

Chique of juist knus.
Kerststemming. Tja, dat is maar net wat jij er zelf onder verstaat. De één vindt het leuk om de kerst zo stijlvol en elegant mogelijk te vieren. De ander houdt van een knusse, oergezellige kerststemming. In het eerste geval zijn kun je je eettafel het beste aankleden met strakke witte damast accenten bijvoorbeeld. Om een échte authentieke kerststemming te krijgen doen rood en donker (warm) groen het nog altijd het beste. Bekijk Cottona’s kerstcollectie bijvoorbeeld eens. Zij belichten verschillende kerstthema’s.

Pak flink uit!

Je tafel “kerstklaar maken” is juist leuk wanneer je eens flink uitpakt voor wat betreft aankleding. Naast een chique kersttafelkleed of een gezellige tafelloper is het juist leuk om ook eens te investeren in linnen servetten, met stijlvol blinkende servetringen.

Al met al is de aankleding van je tafel erg belangrijk voor de kerstsfeer tijdens het kerstdiner. Een must, want heel gewoontjes gezellig tafelen doe je naast kerst immers al zo vaak… Ook al duurt het nog bijna anderhalve maand: veel voorpret!