Internet Sim Only

Meestal heeft een normale sim only  alleen belminuten en smsjes. Wanneer je gebruik maakt van internet op je mobiel dan heb je een aantal MB’s nodig. Er worden tegenwoordig steeds meer sim only’s aangeboden waarbij een vast aantal MB’s zit. Je kunt een app installeren op je mobiel die het gebruik van MB’s meet als je wilt weten hoeveel internet je nodig hebt.

Eén van deze apps is de KPN MB Meter. Deze app houdt exact bij hoeveel mobiel internet je verbruikt op je telefoon. Je kunt per dag en per maand zien wat het verbruik is. De app is te gebruiken op elke tablet of smartphone. Op enkele gsm’s is het in de instellingen van de telefoon te bekijken maar meestal is het niet exact te zien hoeveel er verbruikt is.

Wat is een sim only abonnement?

Wanneer je al een mobiel hebt die je kunt gebruiken dan is een sim only een goede keuze. Met een sim only bel je voor veel minder geld dan met een normaal telefoon abonnement. Het nadeel is dat je geen nieuwe mobiel ontvangt. Het maandtarief is goedkoper doordat er niet een mobiel bijgeleverd wordt. De kosten van de mobiele telefoon worden hierdoor uit het abonnement verwijderd.

Het voornaamste voordeel van een sim only is dat het goedkoop belt. Een sim only abonnement van Ben is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf 2,99 euro per maand. Je betaalt met een sim only elke maand een vast bedrag zoals je gewend bent bij een normaal telefoon abonnement. Maandelijks wordt  de rekening voor bellen en het gebruik van internet van je bankrekening afgehaald. Je betaalt extra als je over de bundel belt of meer MB’s verbruikt dan toegestaan in je bundel. Over de bundel telefoneren is duurder dan binnen de bundel zoals ook geldt bij een standaard abonnement.

Sim only bundels

Een sim only bundel wordt door haast alle telecomaanbieders aangeboden. Bij de ene telecomprovider zijn er vaste bundels verkrijgbaar en bij de andere kun je zelf de belminuten, smsjes en internet MB’s wijzigen naar je wensen. Je hebt belminuten waarvan je gebruik kunt maken om mee te telefoneren. Meestal zijn een aantal sms inbegrepen en een aantal internet MB’s. Bij enkele telecomaanbieders is het mogelijk dat de smsjes of MB’s onder de belminuten vallen. Meestal kun je ook een internet bundel afsluiten bij een bestaand sim only .