Industriële lampen

De industriële lamp: mooi en effectief

Industriële lampen ontstonden toen vroeger de eerste fabrieken verlicht werden. Voor het ontstaan van deze lampen waren fabrieken nog donker en kon er dus ook niet ‘s avonds doorgewerkt worden.

Bij de implementatie van industriële lampen, kon er zelfs ‘s avonds doorgewerkt worden. Dit was uiteraard een hele omschakeling. Niet per se goed voor de werknemers van toen, maar nu zijn we blij dat ze er zijn.

Industriële lamp, waarvoor gebruiken we hem nog?

Omdat in de tijd van de eerste fabrieken er alleen nog maar fragiele gloeilampen waren, moesten deze goed worden beschermd. Hierdoor ontstond de, wat wij nu noemen, industriële lamp. Op dit moment worden de industriële lampen natuurlijk niet meer gebruikt in fabrieken (behalve voor design bedoelingen). Waar ze wel gebruikt kunnen worden is in huis! Industriële lampen staan op sommige plekken zeer mooi.

Waar hang je een industriële lamp?

Zoals al eerder gezegd staan industriële lampen op sommige plekken heel erg mooi. De beste plek voor zo een lamp is de keuken. Zeker als je een keuken hebt waar de pannen en spatels gewoon aan de muur hangen is dit een perfecte combinatie. Het industriële gevoel heeft dan zeker de overhand in jouw keuken. Als je van deze sfeer houdt is dit natuurlijk ideaal en geeft dit een fijn gevoel. Een industriële lamp maakt jouw keuken dan helemaal af. Ook kan je zo een lamp in de woonkamer ophangen. Zeker in zeer moderne woningen gaat de lamp erg goed samen met het meubilair.

Veel licht

Naast dat een industriële lamp heel mooi is, geeft hij ook nog eens meer licht! Een industriële lamp is nou eenmaal zo gemaakt dat hij zo effectief mogelijk is. Dit heeft dan ook het voordeel dat de lamp extra veel licht geeft in vergelijking met andere lampen. Als jij de lamp té veel licht vindt geven, dan kan je er altijd een minder sterke lamp in doen. Dan heb je wél het design, maar níet de ongewenste hoeveelheid licht.

Niet duur

Industriële lampen zijn vaak niet duur. Dit komt omdat deze lampen zo zijn ontworpen dat ze maximaal effectief zijn voor de laagste kosten. Vroegere fabrieken wilden natuurlijk zo min mogelijk uitgeven aan hun lampen. Deze effecten zijn dus nog nog steeds merkbaar in de huidige prijs van de lampen. Er zijn namelijk minder materialen nodig voor de lampen dan voor bijvoorbeeld modernere lampen.

Kortom, een industriële lamp staat perfect in de keuken of in de woonkamer en is dus zeker wat ons betreft een grote aanrader.