Industriële lampen geven een finishing touch aan uw huis!

lampIndustriële elementen hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Dit ziet u onder meer aan het feit dat steeds meer interieurstylisten industriële elementen gebruiken bij het inrichten van hun woningen. Op persoonlijke blogs delen deze interieurstylisten hun foto’s van de door hen ingerichte ruimtes, zodat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden die u heeft met industriële elementen.

Industriële tinten kunt u op verschillende manieren in het interieur van uw woning verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een industriële kast, een industriële lamp of industriële accessoires. Vaak wordt gezegd dat industriële lampen een finishing touch aan uw huis geven!

Kijk voor de aanschaf van industriële lampen eens op de blog van interieurstylisten. Zo weet u precies welke mogelijkheden u heeft als u een industriële lamp uit gaat zoeken.

De afkomst van industriële verlichting

Het merendeel van de industriële verlichting wat momenteel op de markt wordt aangeboden bestaat uit namaakmodellen. Slechts een beperkt aantal industriële lampen komt van oorsprong uit Oost-Europa, waar de lampen voorheen vaak gebruikt werden in grote fabrieksgangen en –hallen. Hier was in de jaren ’70 en ’80 een grote vraag naar verlichting, zodat men ook in de late uren door kon blijven werken. De industriële verlichting van nu werd hier tot de komst van tl-verlichting voor gebruikt.

Toen de tl-verlichting z’n intrede deed leken de industriële lampen volledig te verdwijnen, totdat interieurstylisten de industriële lampen naar West-Europa haalden. Hier werden de lampen opgeknapt en in het interieur van woningen gebruikt.

Verschillende soorten industriële lampen

Tegenwoordig worden industriële lampen in tal van verschillende soorten en maten aangeboden. Dit vergroot de kans sterk dat u een lamp vindt die aansluit bij het huidige interieur van uw woning. Een van de voordelen aan industriële lampen is dat u deze lampen zowel in een modern, als in een klassiek interieur kunt gebruiken. Waar in huis kunt u nog enige verlichting gebruiken?

Industriële lampen worden onder meer als kleine wandlampen, hanglampen en tafellampen aangeboden. Vaak zit aan de bovenzijde van de hanglamp een constructie om de lamp in uw woning op te kunnen hangen. Gebruik deze verlichting bijvoorbeeld boven een tafel, bij de bijzettafel naast de bank, in de hal van uw woning, etc.

Online industriële lampen kopen

Industriële lampen worden zowel online als in fysieke winkels aangeboden. Er zijn verschillend webwinkels die authentieke industriële lampen aanbieden, die rechtstreeks uit Oost-Europa gehaald zijn. Deze authentieke modellen geven vaak net iets meer sfeer aan uw kamers en zijn daarbij uniek! Wie wil er nou geen unieke elementen in huis?