Gratis app voor het meten van MB verbruik

Als je gebruik maakt van mobiel internet op je mobiele telefoon of tablet dan wil je natuurlijk ook weten hoeveel internet je nu eigenlijk verbruikt. Misschien heb je wel een veel te groot abonnement en kom je nooit aan het maximaal beschikbare aantal MB’s. Als je altijd over het toegestane aantal MB’s in je abonnement heen komt dan is het ook erg handig om te weten hoeveel je nu eigenlijk per dag verbruikt. Dat kan met een app voor je telefoon. Er zijn meerdere apps verkrijgbaar die je gratis kunt gebruiken op je mobiele telefoon om het internet verbruik bij te houden.

KPN MB Meter
app telefoonWil je graag weten hoeveel MB’s je verbruikt met je tablet of smartphone? Dan is de MB Meter app van KPN precies hetgeen wat je nodig hebt. Met de app kun je precies zien hoeveel MB’s je verbruikt – per dag en per maand. De app houdt precies bij hoeveel MB’s je in een maand via Mobiel Internet hebt verbruikt, via 3G/GPRS.

Het gebruik van MB’s via Wifi wordt hierdoor buitenwege gelaten. Je kunt met de app het MB-verbruik van de afgelopen dagen en maand terugkijken. Het handige van de app is dat je ook waarschuwingen kunt instellen. Als je bijvoorbeeld snel teveel gebruik maakt van internet dan is deze waarschuwing eigenlijk noodzakelijk om te gebruiken. Je kunt met de app een dag- en een maandlimiet instellen.

Wie kan het gebruiken?
Iedereen die internet verbruikt met een smartphone of tablet. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van  prepaid internet op je smartphone of van mobiel internet op de laptop. Je hoeft zelfs niet eens gebruik te maken van het netwerk van KPN. Dat betekent dat iedereen die een andere provider heeft de KPN App meter kan gebruiken. De app meet het gebruik van internet op de telefoon, niet wat er in het netwerk van de provider wordt gemeten. Hierdoor is er een goede indicatie van de MB verbruik maar dit is niet voor honderd procent exact. Het gaat er uiteindelijk om hoeveel MB’s worden verbruikt via het mobiele netwerk van de provider. Deze afwijking is echter minimaal. De app helpt je om bij te houden hoeveel internet  je verbruikt zodat je nooit meer gebruikt dan beschikbaar is in je telefoon abonnement. Iedere maand over de bundel gaan hoort er dan niet meer bij!