Een goede schoen is het halve werk

wandelschoenenDe juiste wandelschoen is essentieel voor het maken van geslaagde wandelingen. Ze moeten passen bij uw voeten en het soort wandeling. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de schoenen lang meegaan, zodat er veel wandelplezier uit gehaald kan worden.

Toch is het voor veel wandelaars lastig om de juiste schoen te kiezen, om deze reden is het belangrijk om over de volgende punten na te denken…

Als eerst is het belangrijk om bij uzelf na te gaan hoe lang en hoe vaak u gemiddeld wandelt. Als u een fanatieke wandelaar bent, is het verstandig om wat stevigere schoenen te nemen, dan als wanneer u wat minder vaak wandelt. Daarnaast is het goed om te bedenken wat voor soort wandelingen u prettig vind. Wat is bijvoorbeeld het type pad dat u het prettigst vind om te bewandelen? Houdt u van het platte, bewandelde pad, loopt u liever op smalle, hobbelige wegen, of gaat u liever helemaal van het pad af? Deze aspecten spelen allemaal mee bij het kiezen van de juiste schoen.

Wat ook belangrijk is om te bedenken, is of u vaak in Nederland wandelt of op vakantie. Berggebieden hebben namelijk een andere grondstructuur dan het vlakke Nederlandse land. Ook de bagage die u meedraagt en het weer waarin u meestal loopt heeft invloed op het soort wandelschoen.

Wandelschoenen onderscheiden zich in A, B of C schoenen, A is voor lichte wandelingen, C voor zware wandelingen zoals bergwandelingen, B zit ertussenin.
Verder is het goed om te letten op hoe u loopt.

wandelschoenenStaat u bijvoorbeeld stevig op uw voeten, of gaat u makkelijk door uw enkel? In het laatste geval is het verstandig om wat hogere schoenen te nemen voor meer steun. Het maakt ook nog verschil of u brede of smalle voeten heeft, en wat uw lichaamsgewicht is. Als u wat zwaarder bent is het verstandig om voor meer ondersteuning te kiezen.

Natuurlijk zit er ook verschil in wandelschoenen voor heren en dames wandelschoenen. Naast het feit dat wandelschoenen voor dames kleiner uitvallen en andere kleuren hebben, is er een verschil in dames en heren voeten. De damesvoet heeft namelijk meer behoefte aan demping in de zool. Ook is er een verschil in de verhouding van dames en heren voeten als wordt gekeken naar de voorvoet en de hak.

Dameswandelschoenen zijn vaak verkrijgbaar in wat meer verschillende kleuren dan herenschoenen. Verder is er een ruime keuze in A, B of C wandelschoenen, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een gebrek aan opties.