ergonomische muis

Welke manieren zijn er om je lichaam niet op een ongezonde manier te belasten?

evoluent4-mouse-1395148260Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaam, soms wel eens onbewust, kan belasten. Bijvoorbeeld door niet recht te zitten als je op een stoel zit.

Je moet er eigenlijk altijd voor zorgen dat je met je rug recht op een stoel zit. Anders kan dit rugpijn, een verschoven wervel of een hernia veroorzaken. Manieren om dit soort dingen te voorkomen zijn ergonomische producten.

De ergonomische muis

Als je bijvoorbeeld een baan hebt waarbij je elke dag achter een bureau zit, achter de computer. Om dan je hand niet te belasten, is een ergonomische muis misschien wel een oplossing. Zo een ergonomische muis zorgt ervoor dat je hand in een andere en gezondere houding zit. Bij het werken in een verkeerde houding kan je last krijgen van verschillende lichaamsdelen.

Zoals ik al zei kan je last krijgen van je rug. Maar waar je ook last van kunt krijgen zijn je vingers of je nek. Ergonomische producten kunnen er ook voor zorgen dat je RSI-klachten voorkomt. RSI is een verzamelnaam voor verschillende soorten pijntjes. Bij RSI-klachten functioneren een aantal spieren niet meer optimaal. Dit is natuurlijk een erg vervelend probleem, dus is het beter om deze te voorkomen.

Tillen en bukken

Door verkeerd te tillen en verkeerd te bukken kan je een foute beweging maken met je rug of je ribbenkast. Als je bijvoorbeeld voorover buigt en je iets zwaars optilt, is dit heel erg slecht voor je rug. Je kan dus beter door je knieën zakken en op deze manier het zware object optillen.

Conclusie

Als je goed oplet hoe je bepaalde handelingen uitvoert, kan je een hoop problemen en pijn voorkomen. Je kan al goed beginnen met letten op hoe je bukt en hoe je werkt. Veel beweging is ook goed om bijvoorbeeld rugpijn minder te laten worden. Maar kortom, je kunt beter de klachten voorkomen dan dat je ermee moet leren omgaan.