Energie vergelijken; hoeveel kun jij besparen op energie?

Goedkope energie? Kies bewust.Of je nu ’s ochtends een kop koffie zet of in de winter je huis wilt verwarmen. Bewust of onbewust; iedereen verbruikt iedere dag energie. Pas als je aan het eind van het jaar de energierekening krijgt, realiseer je  wat gas en stroom eigenlijk kost. Energie is vaak een grote kostenpost en ongemerkt betalen veel mensen tientallen euro’s per jaar teveel. Gelukkig is daar iets aan te doen en kun je besparen op energie. Kies bewust voor energiezuinige apparaten, goedkope energie en de beste energieleverancier.

.Energie bespaartips in de tuin en op elektrische apparaten.

energie vergelijkenTegenwoordig heeft iedereen een koelkast, een magnetron en vaak ook een computer, laptop of televisie. Het bezit van elektrische apparaten is tot recordhoogte gestegen. En dat kost natuurlijk veel stroom. Je kunt veel bezuinigen door bewust om te gaan met apparaten.

  • Haal je oplader uit het stopcontact als het apparaat is opgeladen.
  • Zet de televisie helemaal uit in plaats van op stand-by.
  • Gebruik een stekkerdoos met een aan- en uitknop.
  • Zet ’s nachts je computer of laptop gewoon uit.
  • Zonne energie.

Of gebruik een energiemeter. Dit is een handige tool waarmee je kunt zien hoeveel energie je apparaat verbruikt en hoe je kunt besparen door de beste Energie bespaartips in de tuin.

Energie vergelijken met het energielabel.

Gelukkig zijn er ook steeds meer energiezuinige apparaten. Dat is goed voor het milieu en voor je energierekening. Vergelijk energie bij de aanschaf van apparaten. Daarbij is het energielabel een goede raadgever. Het geeft aan hoe zuinig en milieuvriendelijk een apparaat is. Het label loopt van groen met de letter A++ (heel energiezuinig) tot rood, met de letter D (niet zo zuinig).  Je ziet in één oogopslag welke prestaties een apparaat kan leveren en hoeveel energie het apparaat verbruikt. Ieder apparaat heeft een energielabel, zo kun je snel en gemakkelijk energie vergelijken van verschillende apparaten.

Energieleveranciers: begin met goedkope energie.

Besparen op energie begint bij een goedkope energieleverancier. Op verschillende websites kun je de prijs van energie vergelijken, maar let altijd goed op de voorwaarden. Sommige energieleveranciers werken met vaste contracten, waar je niet gemakkelijk onderuit komt. Kies ook altijd voor de energieprijzen die passen bij jouw situatie; het kan veel verschil maken of je alleen woont, of met een gezin.