Je eerste auto! aankooptips

Handige tips bij aanschaf van de eerste auto

Auto kostenEr komt een moment in een het leven dat je klaar bent met fietsen, lopen of elke dag op trein moet wachten die altijd te laat komt. Het kopen van je eerste auto lost al deze problemen op!

Uiteraard komt er veel kijken bij het aanschaffen van een auto. Eerst moet je natuurlijk je rijbewijs hebben gehaald, en daarna moet je een x bedrag bij elkaar hebben gespaard. Mocht je een gat in je hand hebben en niet kunnen sparen dan kan je altijd een autolening aanvragen.

Heb je eindelijk je rijbewijs en het geld bij elkaar? Dan kan je op zoek gaan naar een geschikte auto. Het zoeken naar een auto die het beste bij jou past is een flinke zoektocht en neemt veel tijd in beslag. Wordt het een nieuwe auto of een tweedehandse?

In dit artikel zal ik je een drie tips geven waarop je moet letten als je voor het eerst een auto gaat kopen.

Het budget

De meeste jongeren hebben natuurlijk geen geldkraan die oneindig open kan staan. Dus dan is het belangrijk om een realistisch budget in beschouwing te nemen. Je moet er namelijk voor zorgen dat je eisen bij het budget passen. Een grote SUV met veel vermogen zijn natuurlijk leuke eisen, maar passen vaak niet in het budget.

Geld achter de hand houden na aankoop

Ook is het van belang om een potje te hebben voor na de aankoop van de auto. Er komen veel kosten bij na de aankoop van een auto. Denk aan een autoverzekering en motorrijtuigenbelasting.

Zuinige auto

Probeer een zuinige en kleine auto aan te schaffen. Want als je veel kilometers maakt in een grote auto met veel vermogen dan betaal je ontzettend veel aan brandstof.