Een platte buik voor de zomer?

De zomer staat weer voor de deur en iedereen wilt er weer goed uit zien en trainen voor die beruchte platte buik. Het is dan aan te raden om op tijd te beginnen met trainen. We geven je graag wat handige tips over welke oefeningen je het beste kan doen en wat je het beste kan eten en drinken.

Buikspieroefeningen

platte buikEr zijn veel verschillende soorten buikspieroefeningen die je kunt doen. Let er wel op dat je deze rustig en goed doet. Wanneer je bijvoorbeeld de normale crunch verkeerd uitvoert en teveel aan je nek trekt kun je de volgende dag aardige spierpijn krijgen in je nek.Op dat moment weet je dat je eigenlijk de oefening verkeer hebt uitgevoerd.

Om een platte buik te krijgen is het niet alleen goed om buikspieroefeningen te doen, maar is het ook aan te raden veel aan cardio te doen, en ook vitamine D helpt mee. Om je buikspieren heen zit namelijk een laagje vet en wanneer je je platte buik goed toonbaar wilt maken, moet je eerst dat laagje vet verbranden. Dit kun je het beste doen door cardio training.

Eettips

Om een platte buik te krijgen is het sterk aan te raden om goed op te letten wat je eet. Welke groenten kun je nu het beste eten en wat zijn gezonde tussendoortjes? Een groente die voor veel vitamine zorgt en de stofwisseling in je lichaam goed reguleert is broccoli. Broccoli bevat veel vitamines:  C,A,K,B en E en ook nog aardig wat anti-oxidanten. Eenmaal per week broccoli bij het diner mag dus niet ontbreken. Verder kun je tussendoor het beste gedroogde noten eten ipv andere zoetigheid. Hierbij kun je denken aan walnoten, hazelnoten en amandelen.

Drinktips

Ook door goed en het juiste te drinken kun je werken aan een platte buik. Drink je bijvoorbeeld al genoeg water per dag. De richtlijn is om gemiddeld 2 liter water per dag te drinken. Wanneer je namelijk te weinig water drinkt gaat je lichaam extra vocht opslaan in de maagstreek. Dit zorgt allemaal weer voor extra omvang bij de buik en dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer verder je frisdrank eens te vervangen door groene thee. Dit scheelt heel veel klontjes suiker op een dag.

Succes met het krijgen van een platte buik!