De goedkoopste zorgverzekering

aanbiedingen onlineHet is ieder jaar weer een uitdaging om de geschikte zorgverzekering te vinden. Veel mensen blijven bij hun oude vertrouwde verzekeraar hangen maar ook dat is in de meeste gevallen niet voordelig. Omdat het bij de zoektocht naar een goede zorgverzekeraar van belang is te weten waarop gelet moet worden zullen we de bepalende factoren van het zorgpakket toelichten.

Basisverzekering

De dekking van de basisverzekering is bij haast elke verzekeraar gelijk. Wel kan men kiezen uit een naturapolis, restitutiepolis en selectiefpolis. Met een restitutiepolis kan men bij iedere zorgverlener aankloppen voor hulp. Een naturapolis sluit slechts enkele zorgverleners uit en bij de selectiefpolis zijn er slechts enkele beschikbaar. Dit zie je dan ook terug in de zorgpremie. Voor een restitutiepolis wordt al snel tien euro meer betaald dan bij de naturapolis.

Eigen risico

uit met kortingHet verplichte eigen risico in 2017 is 385 euro. Het eigen risico omvat het bedrag dat men zelf dient te betalen voordat er aanspraak gemaakt kan worden op het afgesloten basispakket. Je kunt er voor kiezen dit eigen risico te verhogen. Zodoende zal je minder premie per maand betalen. Wanneer je gezond bent en geen operaties of ziekenhuisopnames verwacht kan het een aantrekkelijke mogelijkheid zijn het bedrag van het eigen risico te verhogen.

Aanvullende verzekering

Laatste mogelijkheid is het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Hiermee word zorg voor sommige alternatieve genezers en fysiotherapeuten vergoed. Hoe uitgebreider uw uiteindelijke pakket, hoe meer premie er betaald wordt.

Vergelijken

Bij het uitkiezen van een (nieuwe) verzekeraar is de vergelijking tussen verschillende verzekeraars natuurlijk van groot belang. Welke zorgverzekering bij jou past hangt af van persoonlijke wensen. Heeft u een ideaal pakket gevonden? Kijk dan vooral of dit pakket door meerdere verzekeraars wordt aangeboden en kies vervolgens de goedkoopste en meest betrouwbare verzekeraar. Voor het vergelijken van zorgverzekeringen zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.