Besparen op zorgverzekering doe je zo!

Nu verschillende verzekeraars hun zorgpremie voor volgend jaar bekend hebben gemaakt. en het zorgseizoen is losgebarsten, gaan veel Nederlanders op zoek naar de goedkoopste ziektekostenverzekering voor 2015 . Er zijn naast het kiezen van de goedkoopste aanbieder echter ook andere manieren om te besparen op je zorgverzekering.

Verhoog eigen risico

Een van de mogelijkheden is om het eigen risico te verhogen. Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering bedraagt volgend jaar 360 euro. Je kunt dit eigen risico echter verhogen, waardoor de verzekeraar je een korting op de premie geeft en de maandelijkse premie daalt. Je hebt de keuze uit een vrijwillig eigen risico van minimaal 100 en maximaal 500 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de zorgpremie. Bij het maximale eigen risico van 860 euro kan de korting oplopen tot enkele tientjes per maand. Kies echter alleen voor een hoog eigen risico wanneer je verwacht weinig zorg uit de basisverzekering te gebruiken en als je zeker weet dat je het eigen risico kunt betalen.

Bekijk aanvullende verzekeringen kritisch

Heb je dit jaar wel gebruikt gemaakt van je aanvullende zorgverzekering? Je kunt eenvoudig besparen op je zorgverzekering door de aanvullende verzekeringen eens kritisch te bekijken. Weegt de premie die je betaalt voor het aanvullende pakket wel op tegen de vergoedingen die je ontvangt. Het is namelijk goed mogelijk dat je kunt besparen door zelf de kosten op je te nemen in plaats van een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Daarnaast kun je eens kijken of het aanvullende pakket bij een andere verzekeraar wellicht voordeliger is. Je kunt op diverse site eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken  die voldoet aan jouw wensen. Is overstappen naar een andere verzekering een optie? Wellicht krijg je bij een andere verzekeraar een uitgebreidere dekking voor hetzelfde geld, waardoor je indirect op je zorgverzekering bespaart.

Overige manieren om te besparen op je zorgverzekering

Naast bovengenoemde mogelijkheden zijn er ook andere opties om te besparen op je zorgverzekering:

  • Kom je in aanmerking voor een collectiviteitenkorting, bijvoorbeeld via je werkgever? Voor een zorgverzekering met collectiviteitenkorting betaal je al snel 150 euro per jaar minder aan premie.
  •  Betaal je zorgpremie niet per maand, maar per jaar. Het is misschien veel geld om in één keer te betalen, maar de meeste verzekeraars bieden een korting van twee tot drie procent wanneer je de premie in januari voor het hele jaar betaalt.
  • Biedt een zorgverzekeraar speciale acties aan om nieuwe klanten te lokken? Sommige verzekeraars geven nieuwe klanten bijvoorbeeld cadeaus of waardebonnen, of kortingen op dagjes uit. Een mooie beloning die je snel kunt verdienen.

Zo zie je dat je, door kritisch naar je eigen zorgverzekering te kijken en verzekeraars te vergelijken, eenvoudig kunt besparen op je zorgverzekering voor 2015.