Bent u op zoek naar nieuwe sloten?

deurslotIn de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in Nederland en België iets gedaald, wat goed nieuws lijkt te zijn. Helaas is er een nieuw gevaar ontstaan! Inbrekers breken weliswaar minder vaak bij woningen in, maar zijn wel steeds gewelddadiger tijdens hun werk.

Dit betekent dat inbrekers meer geweld gebruiken om een deur open te breken, dat inbrekers er alles aan proberen te doen om u ervan te weerhouden hulp in te schakelen bij een inbraak, enzovoorts.

Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens een inbraak! Reden genoeg om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken door de juiste sloten op ramen en deuren te laten plaatsen. In dit artikel geven we u advies over het kopen van nieuwe sloten voor in huis. Hierbij zijn we geholpen door een slotenmaker uit Utrecht, die ons meer kon vertellen over het plaatsen van nieuwe sloten.

Geschikte sloten voor deuren in huis

De meest geschikte sloten voor de deuren in uw woning zijn zogenaamde cilindersloten, die in verschillende varianten worden aangeboden. In veel woningen maakt men momenteel nog gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, die op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Beter is het om te kiezen voor driepuntsloten, die net iets meer veiligheid bieden en lastiger open te breken zijn. Een inbreker zal liever kiezen voor een woning met een tweepuntslot, dan voor woningen met driepuntsloten.

Zorg ervoor dat het slot altijd voorzien is het van PKVW-keurmerk. Dit betekent dat de sloten gecertificeerd zijn door de Nationale Politie.

Sloten voor uw ramen kopen

Minstens zo belangrijk als de sloten voor uw deuren zijn ook de sloten voor uw ramen. Er zijn verschillende sloten die u op uw ramen kunt gebruiken. Al deze sloten vallen onder de zogenaamde bijzetsloten. Let erop dat niet alle bijzetsloten geschikt zijn voor ieder soort raam. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een raam wat naar binnen of naar buiten geopend wordt. Doorgaans maken we onderscheid tussen opleg- en insteeksloten binnen de categorie met bijzetsloten.

Oplegsloten zijn voornamelijk bedoeld voor ramen met een dun kozijn, die naar buiten toe geopend worden. Ramen met dikkere kozijnen of ramen die naar buiten geopend kunnen worden, zullen in de meeste gevallen van insteeksloten worden voorzien door slotenmakers. Ook bij deze sloten is het erg belangrijk om te letten op het PKVW-keurmerk. Dit geldt zeker voor de sloten die op ramen bij een regenpijp of plat dak gebruikt worden.