Kies een beamer waar je wat aan hebt

beamersBen je op zoek naar een goede beamer zodat je andere mensen ook gegevens of afbeeldingen kunt laten zien die jij op je computer hebt staan? Om deze beelden te kunnen delen kun je kiezen voor het gebruik van een beamer.

Wat kan een beamer?

Een beamer is de digitale opvolger van de diaprojector en de overheadprojector en je kunt ermee alles aan andere mensen tonen wat jij digitaal beschikbaar hebt.

Beamers zijn met name erg makkelijk in het gebruik als je een presentatie houdt of wanneer je als bedrijf een stand hebt op een beurs en de mensen ook bewegende beelden wilt aanbieden.

Verschillende prijsklassen

Een beamer is in tal van prijsklassen te koop waarbij je kunt denken aan de eenvoudigere modellen waarvoor je een paar honderd euro dient neer te tellen maar er zijn ook modellen op de markt die een paar duizend euro kosten. Welke je kiest hangt dus zeker af van je budget maar ook van wat je ermee wilt doen.

Verschillen tussen beamers

Een beamer kun je eenvoudig uitzoeken op internet. Kijk eens bij Beamerwinkel.com wat er allemaal voor modellen te koop zijn. Om de juiste keuze te maken breng je eerst een aantal filters aan. Je vinkt bijvoorbeeld aan wat voor merk je wilt hebben, welke kleur de beamer heeft, hoe hoog de resolutie is, wat de lichtopbrengst is en wat voor verlichting je erop wilt hebben.

Tegenwoordig worden ook beamers gemaakt die voorzien zijn van LED verlichting. Dit type verlichting heeft als voordeel dat het lang meegaat, snel aangaat maar ook minder energie verbruikt dan gewone verlichting. De meeste beamers wegen weinig zodat ze makkelijk mee te nemen zijn en dat is wat er ook met de meeste gebeurt omdat je ze veelal op locatie gebruikt.