BBQ kopen

BBQ Kopen – tips en aankoop advies.

Wat is een barbecue? eigenlijk niets meer en minder dan een grill rooster (bakplaat) geplaatst boven een warmtebron, die je buiten kunt gebruiken. De meeste mensen gebruiken een barbecue voor het grillen van typische barbecue gerechten, zoals worstjes en hamburgers, maar het is ook mogelijk om een barbecue te kopen die geschikt is om uitgebreid mee te braden, bakken en koken. Vooral het merk Weber heeft een grote verscheidenheid aan speciale bbq’s en buitenkeukens om buiten net zoals binnen te braden en koken.

BBQ kopen welke warmtebron?

bbq kopenHet merendeel van de barbecues die u in de winkels vindt worden gevoed door houtskool of gas. Er zijn een aantal elektrische modellen beschikbaar, maar deze zijn onze ogen voor de meeste mensen minder geschikt. Een elektrische bbq kan nog wel handig zijn als u in een flat of appartement woont en een houtskool of gas barbecue niet mag gebruiken van de bewoners vereniging.

Welke BBQ kopen,houtskool of gas?

Er zijn voor-en nadelen aan zowel houtskool als gas, een beslissing nemen welke past bij uw smaak, behoeften en budget is de eerste stap naar het vinden van de beste barbecue voor u. Lees hier onze tips en adviezen over hoe je de beste barbecue kunt kopen.

Houtskool barbecue kopen.

Grillen van voedsel boven gloeiend hete houtskool is de traditionele methode van barbecueën. Als u een rokerige barbecue smaak prefereert dan kun u het beste een houtskool bbq kopen. Rook uit de kolen en de zinderende vet sappen geven het vlees die authentieke houtskool gegrilde smaak.

houtskool bbq kopenVeel houtskool modellen hebben als nadeel dat de temperatuur moeilijk is te regelen, verstandig is om meer te leren over indirect barbecueën. Plus, kiest u een een goedkoop model dan loopt u het risico dat na één seizoen de bbq al aan vervanging toe is ( doorgeroest). Nog een nadeel van een houtskool model is het schoonmaken van het grillrooster, het opruimen van de as wanneer u klaar bent met barbecueën, en het schoonmaken van de houtskool barbecue is een vervelend en vies karwei. De juiste bbq schoonmaak spullen vereenvoudigt dit schoonmaken behoorlijk.

Gas- Barbecue Kopen.

Als u snel wilt barbecueën, dan zijn gas barbecues de beste optie, ook als het gaat om veelzijdigheid zoals koken en braden zult u waarschijnlijk met een gas bbq meer voldoening krijgen. U hoeft niet te wachten tot kolen te heet worden, en omdat u u de warmte beter kunt regelen heeft u veel minder kans op verbrande worstjes aan de buitenkant en nog niet gaar aan de binnenkant.

Gas- barbecues zijn onmiskenbaar snel en handig, maar veel mensen die barbecueën vinden dat ze bij een een gas bbq de onderscheidende barbecue smaak missen, die een houtskool bbq wel heeft. Maar dat is natuurlijk ieders eigen smaak en voorkeur. Een ander nadeel to.v houtskool is de prijs, ze zijn duurder dan houtskool barbecues. Vaak zijn ze wat groter en zwaarder om te verplaatsen en onhandig op te bergen in de schuur. Plus je hebt om te barbecueën een gasfles nodig, althans bij sommige modellen zit het gasflesje keurig weggeborgen in de bbq.

Kies een BBQ model met kap.

elektrische  bbq kopenGaat of wilt u een bbq kopen, kies dan altijd voor een model met een kap. Kappen op barbecues helpen om de warmte beter te regelen, wat handig is als u voedsel sneller wilt laten grillen. De BBQ kap zorgt ervoor dat de lucht die binnen in de kap bevindt ook verwarmd wordt,wat een verhoging van de temperatuur in de afgesloten ruimte veroorzaakt en uw vlees (voedsel) sneller gaart. Kijk ook goed of erin de deksel een verstelbare lucht opening bevindt, zo kunt u de temperatuur beïnvloeden. Sommige bbq deksels zijn n.l enkel bedoeld als beschermkap voor de bbq.

Lavastenen en rookhout voor verfijnde smaken.

Goede gas barbecues zal hebben lavastenen deze creëren die rokerige barbecue smaak. Vet en vleessappen druppelt op hete lavastenen onder de grill verdampen, en produceren de rook en helpen om het vlees een gegrilde smaak te geven. Rookhout, rook snippers toevoegen werkt op dezelfde manier vet en vleessappen druppelen op de snippers boven de branders, die vervolgens verdampen en in het voedsel trekken.

BBQ kopen keuze in grill roosters en platen.

Het rooster van de meeste barbecues is een metalen oppervlak waar u het eten op bereid. Het kan zijn gemaakt van verschillende metalen, zoals gietijzer, roestvrij staal of verchroomd staal, waarbij de laatste minder duurzaam en minder duur is. Misschien een beetje raar maar kijk bij het kopen van een BBQ goed naar de kwaliteit van het rooster, zorg ervoor dat deze voldoende sterk is en niet na een paar keer barbecueën al krom trekt en door gaat hangen.

Porselein geëmailleerde roosters – minder aanbranden.

Dit zijn metalen roosters die zijn bedekt met een laag van gehard glas – net als de binnenkant van een bakoven – en wordt vaak alleen toegepast in de ( duurdere) gas modellen. Voordeel van dit type grills is dat porselein een niet-giftig materiaal is, wat niet zal verbranden, roesten, of aangebrande delen zal krijgen. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, en geeft een glad oppervlak, zodat eten is minder kans heeft om vast te houden. Het nadeel is dat de coating kan gaan scheuren of breekt, waardoor het onderliggende metaal bloot komt te liggen, wat kan resulteren dat het rooster moet worden vervangen.

Keuze in Barbecue bakplaten.

Een bakplaat is een metalen plaat op een gas barbecue die verhit kan worden tot hoge temperaturen en die biedt veelzijdige mogelijkheden voor uw buitenkeuken – je kunt bakken (hetzij rechtstreeks op de grillplaat of in een pan die u er op kunt plaatsen), bakken, stoven, roerbakken en zelfs warm houden van sauzen behoort tot de vele mogelijkheden. Het is een geweldige manier om een breed scala aan levensmiddelen, waaronder vis, steaks, mager vlees, eieren en groenten te bakken of te koken.

Barbecue rekken voor indirect garen en nagaren.

Verschillende voedingsmiddelen hebben verschillende bereidings methodes en tijden nodig om gaar te worden. Een ( opwarm rek) kleiner tweede rooster dat gepositioneerd is boven het grill rooster., zorgt ervoor dat u vlees of ander voedsel langzamer kunt laten garen of nagaren. Zois het gemakkelijker om complete gerechten te serveren, denk b,v aan gepofte aardappelen in combinatie met een stuk gegrild vlees.
Handige BBQ Temperatuurmeters.

Temperatuurmeters worden meestal gevonden op de wat duurdere barbecue modellen met kappen, ze worden gebruikt om de interne warmte te controleren. Dit kan u beter helpen bij het bereiden van vlees en voedsel. Ze zorgen er ook voor dat het voor verwarmen van de barbecue sneller en preciezer gaat – u weet exact wanneer de barbecue zijn temperatuur heeft bereikt zonder dat u uw hand zweven boven de grill hoeft te houden en het een gok is of deze heet genoeg is.

Het gebruik van BBQ ventilatieopeningen.

Ventilatieopeningen op houtskool barbecues helpen in de controle van de bbq temperatuur. U kunt de ventilatieopeningen openen om kolen sneller en heter te laten branden, en u sluit ze om de hitte te verminderen. U kunt het beste de ventilatieopeningen licht geopend houden, dit werkt het beste.

BBQ As verzamelaars en vet lekbakken.

Met as en vet als bijproducten, kan barbecueën een lastige bezigheid zijn – vooral als het gaat om het schoonmaken. Maar uitneembare as verzamelaars in houtskool barbecues en vet lekbakken op gas modellen helpen u om uw bbq schoner te houden. Ze vangen de as en vet op die door het grillen vrijkomt, meestal is dit een bak of lade waar het vet in wordt verzameld. Deze lade kunt u er eenvoudig uittrekken en reinigen, in plaats van de complete barbecue schoon te moeten maken. Handige tip leg aluminium folie met een laagje (vogel)zand in de lade of lekbak / as- verzamelbak. Dit absorbeert het vet, de as en brokjes houtskool en kan eenvoudig worden weggegooid, waardoor het reinigen van de bakken nog gemakkelijker gaat.

Maakt u veel gebruik van een Barbecue, kies voor een model met opberg mogelijkheden.

Het bestek, de borden, bbq tangen, spatels, borstels, kwasten en een (gasfles) die u gebruikt om te barbecueën dragen allemaal bij aan een verrassende hoeveelheid bbq spullen, handige bbq accessoires tijdens het grillen. Maar waar laat je ze na het barbecueën sommige goed ontworpen gas barbecues hebben opbergvakken voor gebruiksvoorwerpen en kruiden flessen om u het bereiden van vlees en voedsel nog eenvoudiger te maken.

Barbecue kopen, kies het juiste model.

Barbecues kunnen zwaar en onhandig zijn, en als u vaak op verschillende plaatsen in uw tuin of op uw terras wilt of moet barbecueën, dan is het aan te bevelen om een houtskool of gas bbq te kopen die makkelijk te verplaatsen en te manoeuvreren is. De meesten modellen hebben twee wielen, zodat u kunt tillen aan de ene kant en de wielen rijden aan de andere kant – koop een bbq met een een handvat om dit gemakkelijker te maken. Sommige hebben 4 wielen in plaats van 2 wielen, meestal zijn dit modellen met twee vaste wielen en twee zwenkwielen, kijk wel of de zwenkwielen van de barbecue zijn te vergrendelen, zodat de bbq stabiel staat tijdens het grillen.

Covers / beschermhoezen voor behoudt van uw BBQ.

Naast alle tips en adviezen omtrent een BBQ kopen , wordt vaak door mensen één ding vergeten en dat is n.l het behoudt van uw aankoop. Als u uw barbecue langdurig wilt blijven gebruiken, dan is het aan te raden om een bbq cover of bbq beschermhoes te kopen,deze zorgen ervoor dat uw houtskool / gas bbq of buitenkeuken beschermt blijft tegen weerselementen. Ook hoeft u niet steeds de bbq binnen te zetten een goede beschermhoes of cover zorgt bij regen dat uw bbq droog blijft en zodra het zonnetje weer te voorschijn komt weer klaar is voor gebruik.