Met de auto op vakantie

Ga je binnenkort naar het buitenland voor een welverdiende vakantie, familiebezoek of zakenreis? Een goede voorbereiding zorgt er voor dat je niet voor verassingen komt te staan. Voldoende brandstof, navigatie/kaart en eten en drinken zijn natuurlijk essentieel.

Auto kostenMaar vergeet de tolwegen, toltarieven en vignet niet. Tolwegen vind je in het buitenland en zijn van goede kwaliteit en minder druk, dit in tegenstelling tot de sommige B-wegen indien je de tolweg wilt ontwijken.

De keuze voor een tolweg brengt wel extra kosten met zich mee. Zorg er daarom voor dat je vooraf op de hoogte bent van eventuele tolwegen, de geldende toltarieven en wijze van betaling op jouw route.

Routebeschrijving inclusief toltarieven

Routeplanners die naast de routebeschrijving en flitsers ook de toltarieven laten zien bieden uitkomst. ViaMichelin, bekend van routes, kaarten en autobanden, heeft een dergelijke functie in de routebeschrijving opgenomen. Let wel met het berekenen van het toltarief op het soort (vracht)voertuig, aanhanger en/of caravan. De kosten van de verschillende voertuigen lopen namelijk sterk uiteen.

Tolhokje

De tolkosten dien je te betalen in het betaalhokje. Voor deze betalingspunten lopen de wegen veelal breeduit tot 6 tot 10 rijbanen met elk een betaalhokje. Let bij het kiezen van het betaalhokje op de borden boven het hokje. Hierop staat de betaalwijze en het soort voertuig aangegeven.

Goed voorbereid

nieuwe-autosleutel-laten-makenUiteraard is het niet alleen belangrijk om goed voorbereid met de auto op vakantie te gaan door de tolwegen goed te kennen. Ook andere factoren van het autorijden zijn belangrijk.

Denk goed na dat u een gevarendriehoek bij u heeft, vooral wanneer u naar Frankrijk gaat. Of check de behuizing van uw autosleutel. Die wil weleens stuk gaan.

Ziet u dat deze stuk is bestel dan snel een nieuwe autosleutel behuizing. U wilt tenslotte geen problemen op reis. Veel plezier op uw vakantie!