4 Tips voor een gezonde werkomgeving

In dit artikel krijgt u tips te zien over de beste manieren om een zo gezond mogelijke werkomgeving te creëren. Deze tips moeten u en uw werknemers helpen om tot een prettige werkomgeving te komen, wat iedereen ten goede komt. Een gezonde werkomgeving zorgt namelijk voor een verhoogde productiviteit, minder uitval van werknemers, en een grote gevoel van geluk.

1: Ergonomische Bureaustoel

bureaustoel_interstuhl_movy_witEen ergonomische bureaustoel is waarschijnlijk de meest belangrijke tip van dit lijstje. Een ergonomische bureaustoel is zo gemaakt dat deze een perfecte rugsteun biedt. Rugsteun is uitermate belangrijk voor mensen die dagelijks meerdere uren achter een bureau zitten te werken.

Uren achter elkaar zittend doorbrengen is al niet bevorderlijk voor de gezondheid, maar een bureaustoel met een ergonomisch design maakt het dat de negatieve effecten van een zittende werkomgeving deels ongedaan gemaakt kunnen worden. De bureaustoel is dus erg belangrijk om op te letten, wilt u de werkomgeving gezonder maken voor uw werknemers.

2: Kantoormeubilair

Overig kantoormeubilair is ook zeer belangrijk, mocht u de gezondheid van uw werknemers willen bevorderen. Zo kan een bureau al veel uitmaken wat betreft de optimaliteit van de werkplek. De hoogte van het kantoormeubilair moet goed verstelbaar zijn zodat werknemers met verschillende lengtes deze meubels goed af kunnen stellen op hun eigen hoogte.

Verder zijn hoogtes van computers ook erg belangrijk. Als werknemers constant te ver omhoog of omlaag moeten kijken kan dit voor nekproblemen zorgen. Kleine klachten kunnen van kwaad tot erger gaan en zorgen voor een flink hoog uitvalspercentage onder uw werknemers.

3: Vitrinekast

Deze tip komt misschien uit onverwachte hoek, maar vitrinekasten kunnen ook erg belangrijk zijn om te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Moeten werknemers bukken om bij een kast te komen, moeten zij erg lang zoeken voordat zij gevonden hebben waar zij naar op zoek waren? Een goed geordende vitrinekast kan allerlei rugklachten helpen voorkomen. Als werknemers niet hoeven te bukken en niet lang hoeven te zoeken is dit natuurlijk altijd bevordelijk.

4: Schuifdeurkast

Hetzelfde wat voor vitrinekasten geldt, geldt eigenlijk ook voor de schuifdeurkast. Een schuifdeurkast in combinatie met een vitrinekast is helemaal een geweldig idee. Op deze manier hoeft de beweging van het openslaan van de deur niet constant herhaald te worden. Een schuivende beweging is que gezondheid beter voor de armen en zorgt er daarnaast ook voor dat uw kastdeuren langer meegaan.

Met deze informatie kunt u er voor zorgen dat uw werknemers weer zo gezond mogelijk zijn. Gezondheid van uw werknemers is één van de meest belangrijke aspecten van uw bedrijf, dus volg de tips vooral op.