Ǻkersjön camping

akersjonPJämtland is ongeveer zo groot als heel Nederland, maar heeft slechts 125.000 inwoners. De hoofdstad van Jämtland is Östersund en biedt alle voorzieningen van een grote stad. Jämtland bestaat met name uit bossen, meren en riviertjes. Het westen van Jämtland is bergachtig en daardoor ook erg geschikt voor wandelaars.

In de winter is Jämtland het gebied voor de skiërs en snowscooters. Niet voor niks dat veel Zweden in Jämtland een huisje (stuga) hebben staan die met name in de winter worden gebruikt. In de zomer vindt je hier de rustzoekers, natuurliefhebbers en avonturiers. En het grote voordeel om je vakantie door te brengen in Jämtland is dat het bijna niet donker wordt.

Even een paar dingen recht zetten.

Zweden is geen duur vakantieland. In het algemeen ben je in Zweden goedkoper uit dan in Nederland. In Jämtland kun je nog uit eten gaan zonder dat dit een aanslag is op je portemonnee. Zweden is geen nat en koud vakantieland. De zomers zijn in Zweden droger dan in Nederland en de gemiddelde zomertemperatuur is 20 graden.

Camping Åkersjön

Camping Åkersjön ligt in het noordwesten van Jämtland, midden in de natuur en in bergachtig gebied. Camping Åkersjön heeft haar eigen skilift en is mede daarom ook het hele jaar geopend.

Winterkamperen

9299p16sch3lsrjqmmftms11blbg111De wintercamping bestaat uit 82 vaste plaatsen en heeft daarnaast nog een aantal losse plaatsen. Het skiseizoen loopt meestal van december t/m april. Åkersjön ligt in het meest sneeuwzekere gebied van Zweden en is het snowscooter centrum van Zweden.

 

Naast het skiën en snowscooteren kunnen in de winter de volgende activiteiten beoefend worden: langlaufen, ijsvissen, wandelen (eventueel op sneeuwschoenen), hondensledetochten, safari.

Zomerkamperen

De (zomer)camping gaat op 1 juni open en is gelegen op circa 24 ha en heeft 20 plaatsen met stroom. De camping heeft perfecte sanitaire voorzieningen (inclusief sauna), heeft een eigen restaurant (Drivan) en speciaal voor de camperaars is er de mogelijkheid om vuil water te lozen. Vanaf de camping zijn diverse wandelmogelijkheden maar u kunt ook een georganiseerde tocht met gids maken (met eventueel een overnachting in de natuur).

Grillen in de natuur

parkeren schipholGrillmogelijkheden vindt u overal en de natuur biedt daarnaast nog eens blauwe bessen, hjorton en paddestoelen (o.a. cantarel). Op loopafstand zijn 2 meren waar kan worden gevist en gezwommen. Het gebied is ook geschikt voor de mountainbikers. De omgeving telt verschillende mogelijkheden voor een uitstapje.

Voorbeelden hiervan zijn diverse watervallen, Sami (oorspronkelijke bewoners) nederzettingen maar ook voor cultuur bent u hier aan het juiste adres. Neem dus uw slaapzakmee, en ga op pad!